Wpływ folii na bazie skrobi na jakość śliwek
| Data publikacji: | 30.12.2020 |
|---|---|
| Tytuł publikacji: | Wpływ folii na bazie skrobi na jakość śliwek |
| Autorzy: | Ewelina Basiak |
| Informacje o czasopiśmie: | Prace Naukowe Instytutu Inżynierii Chemicznej Polskiej Akademii Nauk |
| Tagi: | filmy do żywności, powłoki, materiały skrobiowe |
Abstrakt: Śliwki (Prunus domestica cv. Jojo) zostały podzielone na 5 grup. Po 28 dniach testów twardość owijanych filmami owoców była największa, zaś owoców powlekanych roztworami nieznacząco różniła się od grupy kontrolnej. Oznacza to, że czas sprzedaży śliwek może być o 1/3 dłuższy.
| Opublikował w BIP: | Artur Wojdyła |
|---|---|
| Data opublikowania: | 05.08.2025 12:03 |
| Liczba wyświetleń: | 20 |